Interview met de maker van de handgeïllustreerde Silmarillion

Tolkien’s postuum gepubliceerde meesterwerk De Silmarillion kent vele uitgaven. Maar sommigen daarvan zijn meer bijzonder dan anderen.  The Tolkien Library heeft een interview met Benjamin Harff. Hij is de maker van een wel zeer indrukwekkende versie van De Silmarillion. Harff is al sinds zijn jeugd een groot liefhebber van de werken van Tolkien. Als afstudeeropdracht voor zijn opleiding als illustrator en grafisch ontwerper maakte hij een handgebonden en volledig geïllustreerde versie van De Silmarillion.

De Silmarillion vertelt het verhaal van de schepping en vroegste geschiedenis van Midden-aarde. Het is deze mythologie die als Tolkien’s levenswerk mag worden beschouwd. Hij begon er in de loopgraven van de eerste wereldoorlog aan te schrijven en heeft er gedurende zijn hele leven aan gewerkt.

Lees het interview op The Tolkien Library » 

Laat een reactie achter